Merries

 

 

 

 

Quarter Horse

De Quarter Horse is het oudste en meest geliefde Amerikaanse paardenras. Het is ontstaan door Engelse volbloeds te kruisen met Arabische paarden. In de 17de en 18de eeuw waren races met paarden een populaire bezigheid in Amerika. Omdat er geen echte racebanen waren en lange, rechte wegen nauwelijks voorkwamen, werden de paardenraces gehouden over een korte afstand in de “dorpsstraat”. Een paard moest dus op zeer korte tijd aan z’n topsnelheid komen. Dit paardwas op deze afstand sneller dan welke volbloed dan ook. De afstand bedroeg zelden meer dan een kwart mijl. Vandaar de naam Quarter Horse.

Paint Horse

De Paint Horse met een eigen stamboek is ontstaan als reactie op het feit dat Quarter horses zonder egale kleur niet in het Quarter horse stamboek konden worden opgenomen.
Soms kwam het voor dat uit éénkleurige ouders een gevlekt veulen werd geboren. Om deze paarden toch te kunnen registreren werd de American Paint Horse Association (APHA) opgericht.
Daarnaast bestaat er de Pinto Horse Association, die paarden van elk ras opneemt, als ze maar aan de kleurvoorwaarden voldoen.

Comments are closed.